Min løbe hjemmeside

Copenhagen Marathon 2008

CM08-1Søndag den 18.maj 2008 gennemførte jeg Copenhagen Marathon i tiden 04:00:35.

Jeg valgte fra starten at følge 4-timers fartholder gruppen og det skulle vise sig at være en klog beslutning. Specielt i den første halvdel af løbet overvejede jeg flere gange at sætte tempoet i vejret og løbe mit eget løb – 05:40 min./km føltes ikke specielt hurtigt (de første 10-15 km), men fornuften sejrede og jeg blev i gruppen.

De første 25 km blev forbavsende nok overstået uden de store sværdslag – jeg bare nød det og var stolt over, at jeg for første gang nogensinde havde løbet 25 km og så endda uden at jeg havde været nede at gå og uden at jeg havde ondt nogen steder.

De næste 6-7 km forløb også langt bedre end forventet – jeg fulgte gruppen og vi havde fortsat overskud til at snakke, joke, klappe og råbe. (Se billedet).

MEN ved 32 km mærket begyndte søndagsturen at kunne mærkes i krop og sjæl.

Mine ben blev langsomt tungere og skridtene mindre. Ved 34 km mærket var benene fuldstændig syret til og så syntes 8 km pludselig at være endda meget meget laaaangt.

Ved 36 km mærket gjorde hvert et skridt ondt, men jeg fortsatte med at løbe omend stil karakteren ikke kan have været særlig høj. Jeg viste, at jeg skulle holde mig til gruppen for at gennemføre løbet på under 4 timer, men 3-4 km før mål måtte jeg desværre slippe gruppen og det kostede mig 3-4 minutter og dermed en tid under de 4 timer.

kbh2Men jeg gennemførte min første marathon – og på vej hjem i bilen annoncerede jeg, at jeg ville løbe marathon igen.